Site Overlay

Remia sauces

“Ремиа” е динамичен семеен бизнес с над 400 служителя, които приготвят най-качествените ни продукти ежедневно. Много години наред нашият богат асортимент от сосове, маргарини и мазнини се произвеждат в Ден Долдер. Продуктите на Ремиа се продават и консумират по цял свят.

Историята на Ремиа

През 1925 г. основателят на Ремиа, Арие де Рууиж, започва да приготвя маргарин в своя дом в Амерсфорт. По-късно този бизнес се разраства и се ражда “Рууиж Електрическа Миксинг Инсталация в Амерсфорт” или РЕМИА.

Маргаринът на Ремиа е успех от самото начало и помага на компанията да продължава да расте. Производственият цех се мести в Ден Долдер и през 1960 г. компанията започва да произвежда и сосове в модерното си за тогавашното време съоръжение. В този период компанията прави и първите си стъпки в чужбина.

Към края на ’60-те години на миналия век асортиментът от продукти на Ремиа се разраснал и предлага маргарини, мазнини за пържене, за пържени картофи, салатни и дресинг сосове. През ’80-те години компанията добавя и нови продукти и вкусове в своето портфолио като кетчуп, чеснов и чили сос. Повишеното търсене на продуктите на Ремиа изисква компанията да увеличи и своя производствен капацитет, което води до утрояването на площта на фабриката им през 1997 г.

Иновация

Ремиа и е известна с богатия си асортимент от сосове, дресинги, маргарини и с постоянното си желание за усъвършенстване и иновация. Компанията е първата произвела течна мазнина за пържене и успешно развила своя рецепта за нискокалорична майонеза с отличен вкус. Всички нови Ремиа продукти се отличават и със своята модерна визия и опаковка, както и с оригинални маркетинг стратегии за популяризация. Също така, компанията се опитва винаги да оптимизира своите логистични усилия като приоритет й е крайният клиент и дизайна на продуктите, който достига до него.

Разрастването на Ремиа

Успехът на семейния бизнес е увенчан с отварянето на ново производствено предприятие с площ 5,000 м2 през 2010 г. По същото време Ремиа успява да купи други две компании за сосове в Холандия, едната от които е Де Марне БВ в Грьонинген, чиито продукти се вписват идеално с тези на Ремиа. Де Марне, създадена през 1985 г., е лидерът на пазара в Холандия по производство на горчица, притежавайки над 50% от пазарния дял. Към 3 Април 2011 г. Ремиа купува и компанията на Ван Дийк в Лопик. Тази стъпка е напълно естествена за компанията, тъй като Ван Дийк произвеждат висококачествени сосове (“Gouda’s Glorie” & “MadSauce”), които впоследствие започват да се правят в Ден Долдер през 2013г.

90 години след създаването си Ремиа се е превърнала в една от най-големите и иновативни компании за произвеждане на сосове и маргарини в Холандия. Непрестенна подобрявайки своите производствени, логистични и маркетинг процеси компанията успява да остане на върха на пазара.